Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΟΝΑΚΟ
Facts Αγώνα
- Έκτη αγωνιστική της League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη συμμετοχή 36 ομάδων. Η Άρσεναλ από την Αγγλία υποδέχεται τη Μονακό από τη Γαλλία. Κάθε ομάδα θα δώσει από 8 ματς (4 εντός – 4 εκτός). Οι 8 πρώτες της τελικής κατάταξης περνάνε απευθείας στους «16», όσες τερματίσουν στις θέσεις 9-24 θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα νοκ άουτ μέσα από διπλούς αγώνες, ενώ όσες τερματίσουν στις θέσεις 25-36 δεν συνεχίζουν στην Ευρώπη.
- Είχαν συναντηθεί στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2014/15. Με 3-1 είχε κερδίσει η Μονακό στο Λονδίνο και έτσι πέρασε, παρά την ήττα της με 0-2 στη ρεβάνς.
- Το ρεκόρ της Άρσεναλ απέναντι σε γαλλικές ομάδες είναι 16-8-5, με συντελεστή τερμάτων 46-24.
- Εντός έδρας η Άρσεναλ έχει οκτώ νίκες σε 15 παιχνίδια με γαλλικές ομάδες (8-4-3).
- Η Άρσεναλ έχει 13 νίκες στις 17 πιο πρόσφατες εντός έδρας ευρωπαϊκές της αναμετρήσεις.
- Η Μονακό μετράει 11 νίκες σε 20 παιχνίδια απέναντι σε αγγλικές ομάδες (4 ισοπαλίες – 5 ήττες), 27-25 τα γκολ. Το αντίστοιχο ρεκόρ σε αγγλικό έδαφος είναι 4-2-3.
- Η Μονακό αντιμετωπίζει ομάδα από την Αγγλία για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016-17. Στη φάση των «16» είχε αποκλείσει την Μάντσεστερ Σίτι χάρη στον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ (νίκη 3-1 εντός, ήττα 5-3 εκτός).
- G/G+Over 2,5 τα 4 πιο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια της Μονακό απέναντι σε ομάδες από την Αγγλία.
- Η πρόσφατη νίκη (1-0) της Μονακό στην έδρα της Μπολόνια ήταν η 5η σε σύνολο 20 εκτός έδρας ευρωπαϊκών παιχνιδιών (8 ήττες – 7 ισοπαλίες) και 3η στα 6 πιο πρόσφατα.
- Στα τελευταία έξι παιχνίδια η Άρσεναλ έχει επιβεβαιώσει τέσσερις φορές το ποντάρισμα 2-3 γκολ στο στοίχημα.
- Η Μονακό έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ (2) από κάθε άλλη ομάδα στα β’ ημίχρονα της διοργάνωσης.
Δείτε τα προγνωστικά Τσάμπιονς Λιγκ

Μετά τη διακοπή του Νοεμβρίου μπήκε με το πόδι στο γκάζι. Έκανε τέσσερις νίκες στη σειρά και όλες ήταν εντυπωσιακές. Ξεκίνησε με το 3-0 επί της αρκετά καλής φέτος Νότιγχαμ. Ακολούθησε το επιβλητικό 1-5 με τη Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία και αμέσως μετά το 2-5 με τη Γουέστ Χαμ και το 2-0 με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το τελευταίο δυνατό τεστ ήταν αυτό με τη Φούλαμ, αφού ήξερε πως μετά το πρόγραμμά αγώνων της στρώνει. Ωστόσο, την πάτησε στο «Κρέιβεν Κότατζ». Δέχτηκε γκολ στο 11′ στη μία από τις δύο τελικές του αντιπάλου και όλα έγιναν δύσκολα. Εκείνη έκανε συνολικά 12.
Στη μία εξ αυτών σκόραρε με τον Σαλιμπά στο 52′. Βρήκε ξανά γκολ από κόρνερ και είχε κάποιες ακόμη φάσεις με τον ίδιο τρόπο. Μόνο που δεν έφταναν αυτές για να κάνει την ανατροπή. Λίγο πριν το φινάλε ο Σάκα σκόραρε και το γκολ του ακυρώθηκε γιατί ήταν ελάχιστα πιο μπροστά.
Τα αφήνει πίσω της τώρα αυτά και επιστρέφει στο Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο ο στόχος είναι ένας για την ώρα, η οκτάδα. Μετά το 0-0 με την Αταλάντα νίκησε Παρί (2-0) και Σαχτάρ (1-0), έχασε από την Ίντερ (1-0) και έκανε πάρτι με τη Σπόρτινγκ. Υποδέχεται τη Μονακό, αμέσως μετά την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και η αυλαία στη League Phase πέφτει με τη Χιρόνα.
«Η Μονακό είναι πολύ καλή ομάδα. Τα πάει εξαιρετικά. Εμείς έχουμε μάθει κάθε τρεις μέρες να αντιμετωπίζουμε δυνατούς αντιπάλους. Υπάρχουν ομοιότητες απέναντι στους αγώνες του πρωταθλήματος και στο πώς πρέπει να είμαστε στο Τσάμπιονς Λιγκ», δήλωσε ο Μικέλ Αρτέτα, ο οποίος προσέθεσε πως «είμαι πολύ χαρούμενος με τον τρόπο που παίζουμε. Μου αρέσει που προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα που προκύπτουν».
Καλαφιόρι (στόπερ), Γκάμπριελ (στόπερ), Ζιντσένκο (αρ. μπακ), Τίμπερ (στόπερ) και Πάρτεϊ (χαφ) δεν συμμετείχαν στην τελευταία προπόνηση, με τον Αρτέτα να λέει ότι «πιθανότατα δεν θα είναι έτοιμοι, αλλά ακόμη δεν έχω πάρει τις οριστικές μου αποφάσεις». Μόνιμα απόντες οι Γουάιτ (δ. μπακ) και Τομιγιάσου (δ. μπακ).

Σε μπελάδες την έβαλε η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ. Έχασε την ευκαιρία να διατηρηθεί στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, πλέον βρίσκεται οριακά εντός της πρώτης 8άδας. Με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο ηττήθηκε 3-2 εντός έδρας από την Μπενφίκα.
Το α’ ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ομάδα του κόουτς Άντι Χούτερ. Προειδοποιητική βολή στο 9’ με τον Μπεν Σεγκίρ, ο οποίος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 13’. Είχε κι άλλες ευκαιρίες για το 2-0 στο livescore όπως το δοκάρι του φορ Εμπολό στις καθυστερήσεις, ενώ χρειάστηκε αρκετές φορές ο γκολκίπερ Μαζέτσκι για να κρατήσει το “μηδέν”.
Άκρως συναρπαστικό το β’ ημίχρονο, που ξεκίνησε με γκολ από την Μπενφίκα (48’) με σκόρερ τον Παυλίδη. Στη συνέχεια ακυρώθηκαν δύο γκολ – ένα για κάθε ομάδα – μέσω var, πριν ο χαφ Μαγκασά κάνει το 2-1 στο 67’. Δεν μπορούσε να κρατήσει την αντίπαλό μακριά από την εστία της, καθώς έπαιζε με δέκα παίκτες από το 58’ λόγω δεύτερης κίτρινης του στόπερ Σινγκό. Τελικά δέχθηκε γκολ στο 84’ και το 88’ για την απόλυτη ανατροπή. Απαιτητικό το ζευγάρι αναμετρήσεων στο τέλος, με αντιπάλους τις Άστον Βίλα (εντός) και Ίντερ (εκτός).
Ο στόπερ Σινγκό ήταν ο πρωταγωνιστής και στη νίκη 2-0 εντός έδρας επί της Τουλούζ για το πρωτάθλημα. Έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του στο 58’, για να ολοκληρώσει ο φορ Εμπολό στο 82’. Προσεκτική προσέγγιση χωρίς λάθη, που διατηρεί την ομάδα στην 3η θέση σε ισοβαθμία με τη Μαρσέιγ (υστερεί στη διαφορά τερμάτων). Ακολουθούν δύο δύσκολα ματς με τη Ρεμς (εκτός) και την Παρί Σ.Ζ. (εντός) πριν το κλείσιμο του 2024.
Αποβλήθηκε ο Σινγκό (στόπερ) στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με την Μπενφίκα και θα απουσιάσει, όπως και ο Μαβισά (πλάγιος μπακ) που συμπλήρωσε κάρτες. Εκτός αποστολής έμειναν και οι Ζακαριά (αμ. χαφ), Μπάλογκαν (φορ), Ντιατά (πλάγιος) και Ντιόπ (αμ. χαφ).