Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΑΡΣΕΙΓ - ΜΠΡΕΣΤ
Facts Αγώνα
* Κυριαρχεί η Μαρσέιγ στις συνολικές μεταξύ τους αναμετρήσεις (13-6-8), αν και δέχεται γκολ στα 7 πιο πρόσφατα ματς ανεξαρτήτως έδρας
* G/G+Over τα 6 από τα 7 πιο πρόσφατα ανεξαρτήτως έδρας.
* Συντριπτική η υπεροχή της Μαρσέιγ όταν αγωνίζεται εντός έδρας (10-2-2). Χαρακτηριστικό είναι όμως το γεγονός ότι η Μπρεστ επικράτησε στα πέρσι και πρόπερσι (1-2 και στα δύο ματς).
* Στα 5 από τα 7 πιο πρόσφατα ματς στη Μασσαλία σημειώθηκαν 2-3 γκολ.

Είναι να σε θέλει και λίγο η τύχη. Στον αθλητισμό, στη ζωή, παντού. Αυτό πάντως με τη Μαρσέιγ τις τελευταίες ημέρες δεν συμβαίνει καθόλου. Για την ακρίβεια της πάει απίστευτη κόντρα. Η τύχη, το VAR, όπως θέλετε πείτε το. Λίγες μόνο ημέρες μετά τον αποκλεισμό από τον Παναθηναϊκό (με δύο φάσεις εις βάρος της) ήρθε και το ματς της περασμένης αγωνιστικής στην έδρα της Μετς.
Το τελικό 2-2 μόνο δίκαιο αποτέλεσμα δεν φαντάζει. Πολύ καλύτερη της αντιπάλου της στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, πλήρωσε ατυχία, VAR και ελάχιστες στιγμές έλλειψης αυτοσυγκέντρωσης. Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.
Μόλις στο 2’ του αγώνα είχε σουτ στο δοκάρι (με τον εξτρέμ Σαρ). Συνέχισε να πιέζει την αντίπαλό της και αυτό απέδωσε καρπούς. Προηγήθηκε με τον Σογκλό στο 14’ που επιλέχθηκε να καλύψει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. Ήταν μόλις ο 2ος σε ηλικία (18 ετών) σκόρερ της ομάδας στη Λιγκ 1.
Στο κλείσιμο του ημιχρόνου σκόραρε με τον Ομπαμεγιάνγκ ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ. Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου (52’) έκανε και πάλι το 0-2 (Ρονζιέ), όμως ακυρώθηκε μέσω VAR εκ νέου για φάουλ στην αρχής της φάσης. Λίγα λεπτά αργότερα (58’) κέρδισε αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως αυτό έφερε το ματς «τούμπα».
Δέχθηκε δύο γκολ, το ένα από κόντρα σε πόδι αμυντικού και το άλλο από ολέθριο λάθος του γκολκίπερ Λόπεζ του οποίου έφυγε η μπάλα από τα χέρια σε φαινομενικά εύκολο σουτ. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ισοφαρίσει με σκόρερ τον Βιτίνια στο 82’.
Εκτός πλάνων μοιάζουν να είναι οι πλάγιοι μπακ Αμαβί και Λιρόλα, που έμειναν εκ νέου εκτός αποστολής. Αρκετές εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης ο Κοντογκμπιά (χαφ) που τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς. Τιμωρημένος από τη FIFA ο Γκέιγ (αμ.χαφ) δεν αναμένεται πριν το 2024.

Συγκάτοικος της Μονακό στην κορυφή μετά τη σημαντική νίκη στην έδρα της Χάβρης. Επικράτησε 2-1 και έκανε το 2/2. Μπορεί να μην χρειάστηκε να φτάσει σε ανατροπή του σκορ ή να σημειώσει δύο γκολ με πέναλτι, αλλά τα κατάφερε κι έτσι.
Χωρίς εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα της ομάδας, ο Ερικό Ρουά εμπιστεύθηκε και πάλι το 4-2-3-1 με τους Ντελ Καστίγιο και Λε Ντουαρόν να συγκλίνουν από τις πτέρυγες και τον Σατριάνο στη γραμμή κρούσης. Ο πρώτος πάλι έκανε «θαύματα» σημειώνοντας και πάλι γκολ και δίνοντας ασίστ για το νικητήριο.
Καλύτερη ομάδα στο α’ ημίχρονο, μπήκε πιο δυνατά επιβάλλοντας το ρυθμό της και παράλληλα ελέγχοντας το ρυθμό της γηπεδούχου. Βοήθησε πολύ το 0-1 στο 28’ (Ντελ Καστίγιο) για να της φύγει το άγχος.
Στην επανάληψη αιφνιδιάστηκε, όταν δέχθηκε την ισοφάριση μόλις στο 52’. Της πήρε μόλις τρία λεπτά να απαντήσει και να πάρει εκ νέου το προβάδισμα (με τον στόπερ Μπρασιέ), το οποίο και κράτησε παρά την πίεση των νεοφώτιστών. Η καλύτερη αρχή στη σεζόν για ένα τόσο δύσκολο ξεκίνημα, αν θυμηθούμε και την πρεμιέρα με τη Λανς.
Μοναδική σημαντική απουσία για τον Ερίκ Ρουά ο χαφ Λεμπό που εξακολουθεί τραυματίας και δεν ακολούθησε την αποστολή της ομάδας για τη Μασσαλία.