Ανάλυση Αγώνα
-
Εκτίμηση
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΟΛΔΑΒΙΑ - ΕΣΘΟΝΙΑ
Facts Αγώνα
- Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, για τη ζώνη της Ευρώπης. Οι νικητές των 12 ομίλων θα προκριθούν αυτόματα στην τελική φάση της διοργάνωσης, ενώ οι δεύτερες ομάδες θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, μέσω πλέι οφ. Κάθε Εθνική θα αντιμετωπίσει τις υπόλοιπες του ομίλου της σε διπλά παιχνίδια εντός και εκτός έδρας.
- Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Καλύτερη διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους, 4) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους, 5) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους, 6) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους, 7) Βαθμολογία Fair play, 8) Κλήρωση.
- Πέντε φορές έχουν βρεθεί οι δύο ομάδες αντιμέτωπες στο παρελθόν, όλες σε φιλικό πλαίσιο. Μία νίκη για τη Μολδαβία (1-0), τρεις για την Εσθονία (όλες με 1-0) και μία ισοπαλία (0-0) ο απολογισμός.
- Μόνο στα δύο από τα έξι τελευταία της παιχνίδια σκόραρε η Εσθονία.
- Οι Μολδαβοί μετρούν 6/7 Under 2,5 στις τελευταίες αναμετρήσεις τους, επίσημες και φιλικές. Στις πέντε εξ αυτών σκόραραν πρώτοι, ενώ οι έξι επιβεβαίωσαν το Over 4,5 κάρτες στο κουπόνι οπαπ.
- Μοναδική εκτός έδρας «νίκη» της Εσθονίας τα τελευταία δύο χρόνια, μία επί της Λιθουανίας και αυτή στα πέναλτι για το Βαλτικό Κύπελλο. Μετρά ακόμη έντεκα ήττες και δύο ισοπαλίες.

Θα ήταν λάθος να έχουμε προσδοκίες από τη Μολδαβία για το παιχνίδι με τη Νορβηγία. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι μεγάλη και αυτό αποτυπώθηκε και στο τελικό 0-5 υπέρ των Σκανδιναβών.
Ιδιαίτερος χρόνος και… μελάνι στις αναλύσεις αγώνων με λίγα λόγια για το παιχνίδι, δεν χρειάζονται. Από τη στιγμή που ο όμιλος έχει τους Ιταλούς και τους Νορβηγούς, τόσο οι Μολδαβοί, όσο και οι Εσθονοί μαζί με τους Ισραηλινούς, γνωρίζουν ότι θα αρκεστούν στον ρόλο του απλού παρατηρητή.
Συνεπώς, τα μεταξύ τους παιχνίδια, μόνο για λόγους γοήτρου και ψυχολογίας είναι σημαντικά. Άλλωστε, μιλάμε για Εθνικές ομάδες που δεν έχουν να επιδείξουν κάτι αξιόλογο στην ποδοσφαιρική ιστορία.
Ενόψει λοιπόν του 90λέπτου με την Εσθονία, οι Μολδαβοί θα επιχειρήσουν να τονώσουν το ηθικό τους με ένα τρίποντο. Θα στηριχτούν στην άμυνά τους απέναντι σε τέτοιου βεληνεκούς ομάδες, ελπίζοντας να καλύψουν τις επιθετικές τους αδυναμίες. Ενδεικτικό αυτού, τα έξι διαδοχικά Under 2,5 πριν την αναμέτρηση με τη Νορβηγία.
Δεν υπάρχει σημαντικό πρόβλημα τραυματισμού ή απουσίας, ενώ μόνο ο μέσος Β. Ράτα (20 συμ.) είναι στο όριο καρτών.
Η αποστολή της Μολδαβίας
Τερματοφύλακες: Κ. Αβράμ, (Νακτσιβάν), Α. Κοζούκαρ (Βέρες Ρίβνε), Ν. Τσεμποτάρι (Ν. Κισινάου), Ν. Τσελεάντνιτς (Ορνταμπάσι)
Αμυντικοί: Β. Μπαμπόγκλο (Καρπάτι), Α. Κράσιουμ (Πούστσα), Α. Μότοτς (Βίρτους Εντέλα), Β. Μούντρατς (Ορνταμπάσι), Β. Πόσματς (Πετροκούμπ), Ν. Ντουμπραβάνου (Μεσίνα), Ό. Ρέαμπτσιουκ (Σπαρτάκ Μόσχας), Σ. Πλάτιτσα (Πετροκούμπ), Ι. Ρεβένκο (Πούστσα)
Μέσοι: Β. Ράτα (Ουνιβερσιτατέα Κλουζ), Μ. Καϊμάκοφ (Κοπρίβιντσα), Τ. Λούνγκου (Πετροκούμπ), Α. Ιονίτα (Τριεστίνα), Ν. Μότπαν (Βόρονεφ), Σ. Μποτιστεάνου (Μποτοστάνι), Β. Στίνα (Λάρισα)
Επιθετικοί: Ν. Πούσκας (Πετροκούμπ), Μ. Κογιοκάρου (Οτελούλ), Ι. Νικολαέσκου (Χέρενφεν), Β. Νταμασκιάν (Πέταν Τίκβα), Β. Ποστολάτσι (Κλουζ)
Προπονητής: Σεργκέι Κλεσένκο

Έκανε την προσπάθειά της στο ουδέτερο Ντέμπρετσεν, όμως δεν απέφυγε την ήττα από το Ισραήλ στην πρεμιέρα της στον προκριματικό όμιλο (2-1).
Καθόλου άδικη, αφού παρότι αιφνιδίασε και προηγήθηκε στο 10’ με τον Πασκότσι, πέρασε σχεδόν όλο το ματς στο αμυντικό της μισό. Χαρακτηριστικά είναι τα στατιστικά της αναμέτρησης: 2.54-0.34 τα xgoals, 75%-25% η κατοχή, 29-7 οι τελικές, 11-3 στο τέρμα, 14-1 τα κόρνερ. Είχε βέβαια και την τύχη… αντίπαλο, αφού ο κίπερ Χέιν σημείωσε το 1-1 με αυτογκόλ στο 23’, ενώ στο 75’ επήλθε το μοιραίο 2-1, το οποίο όμως ήταν θέμα χρόνου και μόνο.
Ξεκίνημα με το αριστερό, λοιπόν, στον 9ο προκριματικό όμιλο, όπου η αλήθεια είναι πως δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά. Δεν έχει προκριθεί ποτέ στην ιστορία της σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης και έχοντας μπροστά της Ιταλία, Νορβηγία και Ισραήλ, λογικά θα περιοριστεί στην αποφυγή της τελευταίας θέσης. Για τον στόχο αυτόν, θα δώσει μεγάλη μάχη με τη Μολδαβία, μόνο όμως για λόγους πρεστίζ.
Έγινε αναγκαστική αλλαγή κόντρα στο Ισραήλ και μένει εκτός ο κίπερ Χέιν. Τιμωρημένος, φυσικά, ο Σόομετς (μέσος) που αποβλήθηκε.
Αρκετές οι διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αποστολή του Νοεμβρίου. Εκτός έμειναν οι Μετς (αμυντικός), Λιλάντερ (αμυντικός), Σέιν (μέσος), Σούετς (μέσος), Βέτκαλ (μέσος), Κουράκσιν (μέσος) και Ζενιόφ (επιθετικός).
Κλήσεις έλαβαν οι Κούουσκ (αμυντικός), Χουσάρ (αμυντικός), Κάιτ (μέσος), Σόομετς (μέσος), Ανιέρ (επιθετικός), Σάπινεν (επιθετικός) και για πρώτη φορά οι Ταμίκ (αμυντικός) και Γεπίχιν (μέσος).
Η αποστολή της Εσθονίας
Τερματοφύλακες: Μάτβεϊ Ιγκόνεν (Μπότεφ Πλόβντιβ), Καρλ Γιάκομπ Χέιν (Ρεάλ Βαγιαδολίδ), Καρλ Αντρέ Βάλνερ (Λεβάντια Ταλίν)
Αμυντικοί: Γιόονας Ταμ (Μπότεφ Πλόβντιβ), Μαξίμ Πασκότσι (Γκρασχόπερς), Ράσμους Πέετσον (Λεβάντια Ταλίν), Μίχαελ Σγιόνινγκ-Λάρσεν (Λεβάντια Ταλίν), Γιόσεπ Σαλίστε (Πάιντε), Μάρτεν Κούουσκ (Κατοβίτσε), Κρίστο Χουσάρ (Φλόρα Ταλίν), Τάνελ Ταμίκ (Λεβάντια Ταλίν)
Μέσοι: Βλάσι Σινιάφσκι (Σλοβάτσκο), Μάρτιν Μίλερ (Πάιντε), Μάρκους Πόομ (Φλόρα Ταλίν), Μίχκελ Αϊνσάλου (Λεβάντια Ταλίν), Κέβορ Πάλουμετς (Ζελεζιάρνε), Πάτρικ Κρίσταλ (Κολωνία), Ιοάν Γιάκοβλεφ (Πανιώνιος), Ματίας Κάιτ (Ραπίντ Βουκουρεστίου), Μάρκους Σόομετς (Ντεν Μπος), Ντιμίτρι Γεπίχιν (Τρέντσιν)
Επιθετικοί: Άλεξ Ματίας Ταμ (Ολίμπια Λιουμπλιάνας), Ρόμπι Σάαρμα (Πάιντε), Χένρι Ανιέρ (Λι Μαν), Ράουνο Σάπινεν (Φλόρα Ταλίν)
Προπονητής: Γιούργκεν Χεν