Ανάλυση Αγώνα
-
Αποδόσεις
-
Ανάλυση
-
Στατιστικά
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ
ΑΝΑΛΥΣΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ - TΑΫΛΑΝΔΗ
Facts Αγώνα
- Αναμέτρηση για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ασίας που διεξάγεται στο Κατάρ. Στη διοργάνωση συμμετέχουν 24 ομάδες και είναι χωρισμένες σε 6 ομίλους των τεσσάρων. Οι δύο πρώτες του κάθε ομίλου προκρίνονται στην φάση των “16”, όπως και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες.
- Κριτήρια ισοβαθμίας: 1. Μεταξύ τους ματς 2. Διαφορά τερμάτων 3. Καλύτερη επίθεση 4. Fair play 5. Κλήρωση.

Το «2 στα 2» ήρθε εν τέλει πολύ πιο εύκολα από ό,τι περιμέναν και οι ίδιοι οι Σαουδάραβες αναφορικά με τον έκτο και τελευταίο όμιλο του Πανασιατικού Κυπέλλου. Το τελικό 0-2 απέναντι στον ουραγό Κιργιστάν ήρθε μετά από μια μεστή εμφάνιση, η οποία ευνοήθηκε μετά την απευθείας κόκκινη κάρτα του Αχμέτοφ μόλις στο 9’. Τα λάθη των τυπικά γηπεδούχων ήταν εξαιρετικά πολλά και όπως ήταν λογικό έδωσαν χώρο στους Σαουδάραβες να σπάσουν τον «γόρδιο δεσμό» στο 35’ με το τέρμα του Κανό από κοντινή απόσταση.
Στο δεύτερο μέρος, το αψυχολόγητο τάκλιν του Κίμι Μπγιορν Κερκ οδήγησε στη δεύτερη απευθείας κόκκινη κάρτα για την ομάδα του (και οι δύο μετά την υπόδειξη του VAR). Με 9 πια παίκτες, το Κιργιστάν μεταφέρθηκε πλήρως στο αμυντικό τρίτο του, όμως η Σαουδική Αραβία δεν κατόρθωσε να δημιουργήσει αρκετές κλασικές ευκαιρίες. Το τελικό 0-2 ήρθε μετά από σουτ του Αλ Γκαμπντί, το οποίο δεν κατόρθωσε να μπλοκάρει ο Τοκοτάεφ.
Κανένα αγωνιστικό πρόβλημα για τον Μαντσίνι που βασίζει πολλά στη μεσοεπιθετική του λειτουργία και τους Κανό, Αλ Μπουραϊκ και Αμπντουλχαμίντ.
Ενδεκάδα (3-5-2): Αλ Κασάρ – Αλ Μπουλαϊχί, Λατζάμι, Ταμπακτί – Αλ Μπουραϊκ, Κανό, Αλ Μαλκί, Αλ Νατζέι, Αμπντουλχαμίντ – Αλ Νταουσάρι, Αλ Μπρικάν

Η «λευκή» ισοπαλία απέναντι στο Ομάν φάνηκε εν τέλει να είναι αυτό που χρειαζόταν και θα πάλευε η Ταϊλάνδη. Οι παίκτες του Ιάπωνα Ισίι Μασατάντα διατηρήθηκαν σε τροχιά πρόκρισης, αφού οι τέσσερις βαθμοί (μετά από δύο αγωνιστικές) τους έχουν φέρει στο +3 από την αντίπαλό τους.
Μιλάμε για ένα παιχνίδι που είχε μόλις έξι τελικές για κάθε ομάδα (1 και 2 τελικές στο στόχο αντίστοιχα), με την κατοχή να βρίσκεται προς το μέρος του Ομάν, το οποίο ήταν και περισσότερο απειλητικό, του έλειπε όμως η αναγκαία ποιότητα. Οι άμυνες (με
μπροστάρηδες τους δύο τερματοφύλακες) έπαιξαν καθοριστικό ρόλο για όσα είδαμε, διαμορφώνοντας κατά πολύ την τελική εικόνα του ομίλου.
Καμία αλλαγή για τον Ιάπωνα προπονητή που θα κοιτάξει να επενδύσει για άλλη μια φορά στην αμυντική του λειτουργία.
Ενδεκάδα (4-2-3-1): Χαμάι – Μπουνματάν, Χέμβιμπουμ, Ντόλα, Μίκελσον – Πομπχάν, Τσαμρατσάμε – Πφάλα, Σαρατσάτ, Μουεάντα – Τζαϊντέντ